Gheorghiță:Trebuie să înțelegem beneficiile reale ale vaccinării pentru a evita creșterea numărului de cazuri

0
157

„Eu mă aștept să nu crească numărul de cazuri dacă persoanele se vor vaccina în perioada următoare”, a declarat Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

„Suntem într-o situație bună, dar ține foarte mult de noi și de cum vrem să mergem înainte din punct de vedere al evoluției pandemiei. Ar fi păcat să dăm cu piciorul la o situație  atât de bună din punct de vedere epidemiologic pentru că a fost obținută printr-un efort comun. Pe de o parte al societății, al oamenilor care au respectat regulile, al celor peste 4,66 milioane care s-au vaccinat. De asemenea este un efort colectiv al autorităților, atât locale cât și centrale”, a mai adăugat președintele CNCAV.

Gheorghiță atrage atenția că stabilitatea epidemiologică se poate obține doar prin vaccinare.

„Avem nevoie în perioada următoare de o stabilitate din punct de vedere epidemiologic. Această stabilitate nu o putem obține altfel decât prin vaccinare. E foarte important să înțelegem vaccinarea ca masură de prevenție, ca masură proactivă și nu reactivă la o creștere a numărului de cazuri.  Nu trebuie să așteptăm iar un număr foarte mare de cazuri, iar pacienți în secțiile de terapie intensivă în număr mare”, a mai declarat Valeriu Gheorghiță.

Președintele CNCAV a reamintit beneficiile vaccinării pentru întreaga societate.

„Nu sunt adeptul vaccinării de teamă, vaccinării de frică. Trebuie să înțelegem beneficiile reale ale vaccinării tocmai pentru a evita creșterea numărului de cazuri. Dacă ne vom vaccina într-o măsură cât mai mare în perioada următoarelor 2 luni, cred că putem să evităm o creștere substanțială de cazuri”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Articolul precedentAndrei Baciu: Certificatul digital privind COVID va fi gata la 1 iulie
Articolul următorCNCAV, despre eficiența vaccinării împotriva variantei Delta a SARS-CoV-2