Israel: Purtarea măștii de protecție, reintrodusă la punctele de trecere a frontierei şi principalul aeroport

0
319

Israelul a reimpus unele restricţii legate de coronavirus după o creştere a infecţiilor provocate de varianta Delta, cu obligativitatea purtării măştii la punctele de trecere a frontierei, în facilităţi medicale şi principalul aeroport internaţional, relatează miercuri DPA.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, miercuri, că regulile vor intra imediat în vigoare.

În plus, amenzi echivalente cu aproximativ 1.500 de dolari vor fi acum impuse părinţilor ai căror copii încalcă reglementările de carantină.

Persoanele care au fost vaccinate ori s-au însănătoşit după boală au fost anunţate că trebuie să intre în carantină dacă ştiu că au avut contact cu o persoană infectată cu o „variantă periculoasă” a coronavirusului, inclusiv în avion.

Până acum, cei care au fost vaccinaţi sau s-au recuperat după coronavirus erau scutiţi de cerinţa carantinei.

Prim-ministrul israelian, Naftali Bennett, a vorbit, marţi noapte, despre un „nou focar” de coronavirus în ţară şi a ordonat restabilirea „cabinetului coronavirus”.

El a făcut apel la israelieni să nu călătorească în străinătate fără motiv.

Pentru a doua zi consecutiv, peste 100 de noi cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii. Cele mai multe dintre ele sunt legate de varianta Delta a virusului, potrivit oficialilor.

Printre cei nou infectaţi în Israel sunt mulţi tineri.

În Israel, o ţară cu 9 milioane de locuitori, peste 5,5 milioane de persoane au primit o doză de vaccin şi aproximativ 5,2 milioane ambele doze.

Articolul precedentZiua Internaţională de conştientizare a Sindromului Dravet, marcată pe 23 iunie
Articolul următorCoronavirus: Vaccinurile anti-COVID AstraZeneca şi Pfizer, eficiente împotriva variantelor Delta şi Kappa