O nouă tranșă de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca) ajunge, marți, la Institutul „Cantacuzino” din Capitală

0
84

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19 informează că 208.800 doze de vaccin Vaxzevria vor ajunge, marți, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din Capitală.

Potrivit sursei citate, transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

„Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman”, transmite CNCAV.

Ad in title

Potrivit sursei citate, până în prezent, țara noastră a recepționat 3.165.200 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 835.780 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Articolul precedentGrupul de Comunicare Strategică: 26 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, față de ultima raportare
Articolul următorAlba și Prahova, județele cu cea mai mare rată de incidenţă a infectărilor cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori