Oana Gheorghiu, despre înființarea Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate

0
107

Oana Gheorghiu, una dintre fondatoarele Asociației ”Dăruiește viață”, este de părere că înființarea Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate, în care să lucreze exclusiv profesioniști ar fi un mare câștig, fiind nevoie de profesionalism în gestionarea celor trei proiecte de spitale regionale, altfel riscăm să avem încă niște clădiri proaste pe bani mulți.

„Există și riscuri pentru agenția asta? Sigur, politizarea e riscul cel mai mare. Dar cred că e momentul ca partidele aflate la putere, de fapt toate partidele din țara asta, să facă acel pact pentru sănătate și să-și ia mâinile politice de pe construcția de spitale. Să accepte măcar o data ca interesul public să fie deasupra interesului de partid. Daca această agenție va lucra exclusiv cu experți și specialiști vom putea avea cu adevărat spitale la standardele lumii civilizate. Altfel vom avea din nou niște adaptări la stilul ‘merge și așa, cu beneficii pentru buzunarul unora”, a scris Oana Gheorghiu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Oana Gheorghiu a mai scris că în lipsa unui corp de profesioniști care să asigure managementul infrastructurii în sănătate, „alternativele ar fi Ministerul Sănătății (total greșit, după părerea mea) sau autoritățile locale, ceea ce ar fi cu adevărat catastrofal. Uitați-vă ce au reușit autoritățile locale în pandemie : ‘spitalele’ din Lețcani și Pipera sunt elocvente. Gândiți-vă cum ar fi ca Iașiul și Doljul să pună mâna pe regionale și miliardele aferente”.

Ad in title

„E nevoie de profesionalizarea instituțiilor publice. Dar asta se va întâmpla pe termen lung și doar dacă un prim-ministru va avea curajul să înceapă un astfel de proces pe bune, nu doar declarativ. Până atunci, părerea mea e că mai bine faci o instituție de la zero și o croiești corect, cu reguli, criterii și proceduri care să nu lase loc jocurilor politice sau financiare”, a adăugat Oana Gheorghiu.

Articolul precedentNas artificial capabil să detecteze bacterii, inventat în Israel
Articolul următorCNCAV: Peste 20.000 de doze de vaccin anti-COVID-19, administrate de la ultima raportare