Jurma: Tulpina indiană infectează mai ușor adulții cu imunitate naturală și tinerii nevaccinați

0
507

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma a declarat că tulpina indiană, Delta, infectează mai ușor adulții care au deja imunitate naturală sau vaccinală superficială, dar și tinerii nevaccinați cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani.

Mai mult, potrivit lui Octavian Jurma, tinerii pot confunda ușor o răceală cu infecția cu tulpina Delta și astfel pot participa bolnavi la evenimente sociale și răspândi boala, mai ales dacă nu sunt vaccinați.

„Tabloul clinic este de asemenea ușor diferit la tineri decât până acum. ‘Răcelile’ de care se plâng tot mai mulți tineri, pot fi de fapt infecții cu tulpina Delta, care la tineri evoluează cu simprome mult mai asemănătoare unei răceli mai serioase: dureri de cap, dureri de gât, rinoree (curge nasul) și febră. Simptomele clasice persistă dar pierderea mirosului nu mai este așa comună. Tinerii pot confunda ușor o răceală cu infecția cu Delta și astfel pot participa bolnavi la evenimente sociale și răspândi boala, mai ales dacă nu sunt vaccinați. Subliniez asta pentru că am auzit deja știri că, după renunțarea la mască, la noi în țară a creșcut numărul de răceli sezoniere, dar că nu e cazul să ne îngrijorăm. În această perioadă, orice răceală trebuie tratată ca infecție COVID-19: masca, izolare/distantare voluntară și testată, de preferință cu RT-PCR”, a scris Octavian Jurma, într-o postare pe Facebook.

Articolul precedentCol. dr. Valeriu Gheorghiță, despre imunitatea colectivă din România
Articolul următorOMS: Varianta indiană, prezentă în cel puțin 70 de țări, pe cale să devină dominantă la nivel global