Prof.Univ.Dr. Farm. Lupuliasa: Ne-am propus să fim în rând cu farmaciștii Comunității Europene

0
174

Prof.Univ.Dr. Farm. Dumitru Lupuliasa, președintele Colegiului Farmaciștilor din România, a declarat că farmaciștii Comunității Europene sunt poziționați excelent în cadrul asistenței primare, pentru a oferi informații, sfaturi, recomandări, tratament și acțiuni preventive, pentru a reduce bolile transmisibile care pot fi prevenite prin vaccinare.

„Colegiul Farmaciștilor din România este membru al Grupului Farmaceutic al Uniunii Europene și în această calitate ne dorim și ne-am propus să fim în rând cu farmaciștii Comunității Europene care sunt poziționați excelent în cadrul Comunității Europene de asistență primară, pentru a oferi informații, sfaturi, recomandări, tratament și acțiuni preventive pentru a reduce povara bolilor transmisibile și care pot fi prevenite prin vaccinare. În ziua de azi, în plus față de gama lor principală de servicii și activități, farmaciștii comunitari din Europa oferă din ce în ce mai multe servicii noi și inovatoare pentru a completa eforturile mai largi din cadrul serviciilor de sănătate, pentru a reduce transmiterea bolilor infecțioase, pentru a îmbunătăți eficacitatea tratamentului și pentru a crește acoperirea vaccinării populației”, a declarat prof.Univ.Dr. Farm. Dumitru Lupuliasa.

Președintele Colegiului Farmaciștilor din România a adăugat că actualul context pandemic pe care îl trăim a demonstrat, o dată în plus, importanța covârșitoare a alinierii la strategia Uniunii Europene pentru protejarea sănătății publice.

Ad in title
Articolul precedentGrecia: Toţi adulţii cu vârste de peste 18 ani se pot vaccina anti-COVID, începând de miercuri
Articolul următorProf.Dr.Adrian Streinu-Cercel, despre suplimentele alimentare