România primește, marți, o nouă tranșă de vaccin anti-COVID-19 Vaxzevria (AstraZeneca)

0
192

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că o nouă tranșă de vaccin anti-COVID-19 Vaxzevria (AstraZeneca), de peste 167.000 de doze, sosește, marți, în România.

„167.200 doze de vaccin Vaxzevria vor ajunge mâine, 15 iunie a.c., la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră”, a transmis CNCAV.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Până în prezent, ţara noastră a recepţionat 2.998.000 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând din 15 februarie, 828.503 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Articolul precedentMinisterul Sănătății, despre câți bani au fost alocați în ultimul an pentru dotarea spitalelor
Articolul următorStudiu: Cât durează anticorpii generaţi ca răspuns la o infecţie cu SARS-CoV-2