Colegiul Medicilor din România: Să preschimbăm „nu avem sânge” în „avem sânge!”

0
453

Colegiul Medicilor din România (CMR) lansează un apel public pentru conștientizarea importanței donării de sânge în rândul persoanelor a căror stare de sănătate permite acest lucru.

Apelul vine în contextul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, marcată anual pe 14 iunie, care în 2021 se desfășoară sub sloganul „Donați sânge și țineți lumea pulsând”.

Reprezentanții CMR atenționează că, potrivit statisticilor, România ocupă printre ultimele locuri în Europa în ceea ce privește donarea de sânge. Astfel, medicii trag un semnal de alarmă că, de multe ori, pacienți care au nevoie acută de sânge trebuie să amâne diverse proceduri medicale sau tratamente.

“Avem lipsă de sânge în spitale, iar numărul donatorilor este încă foarte mic. Zilnic aud de la colegii mei NU AVEM SÂNGE. Haideți să ne unim forțele și să preschimbăm NU AVEM SÂNGE în AVEM SÂNGE! Ca medic hematolog văd zilnic cât de importantă este existența unor cantități suficiente de sânge atunci când ai nevoie. Haideți, toți cei care putem să donăm sânge, să fim implicați în viața comunității, pentru că donarea de sânge înseamnă și RESPONSABILITATE”, a declarat prof. univ. dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România (CMR), medic hematolog.

Colegiul Medicilor din România, ca for reprezentativ al corpului medical din țară, le mulțumește celor care donează sânge și prin actul voluntar pe care îl realizează, contribuie anual la salvarea de vieți.

Articolul precedentMesajul Colegiului Medicilor din Municipiul București, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge
Articolul următorFABC: Factorii de risc pentru tipurile de cancer non-melanom și melanom