Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre cumulul pensiei cu salariul în sănătate

0
143

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, consideră că nu este momentul potrivit pentru a interzice cumulul de pensie cu salariul în ceea ce îi privește pe medici și pe asistenții medicali.

”În primul rând, este un proiect de lege pe care Guvernul l-a trimis spre Parlament, iar noi l-am trimis cu observații, tocmai spunând că poate nu e oportun, cel puțin în această perioadă, să existe interzicerea acestui cumul de pensie cu salariul. Impactul, în oricare dintre direcții am merge, probabil că va fi unul limitat. Noi am făcut o analiză și sunt aproximativ 900 de persoane, cadre medicale, din care puțin peste 400 de medici care se află în această situație acum”, a spus Ioana Mihăilă la un post de televiziune.

Ministrul Sănătății a mai spus că a discutat cu Ministrul Muncii, Raluca Turcan, și au convenit că în situația în care legea trece în această formă, vor găsi forme alternative pentru personalul medical, astfel încât acești medici care depășesc vârsta de pensionare să poată să lucreze în continuare și să primească pensia.
Articolul precedentVaccinul companiei AstraZeneca, nerecomandat de EMA persoanelor cu o afecţiune sangvină rară
Articolul următorMihăilă anunță că posturile de directori din Direcţiile de Sănătate Publică vor fi scoase la concurs