Ungaria: Persoanele care nu se vor prezenta la rapelul anti-COVID vor avea certificatele de imunizare anulate

0
353
vaccin, COVID-19
vaccin, COVID-19

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, joi, în timpul unei conferinţe de presă, că  cetăţenii unguri care nu se prezintă la rapelul anti-COVID-19 vor avea certificatele de imunizare revocate, informează MTI.

Celor circa 137.000 de persoane care nu s-au mai întors pentru a primi şi a doua doză de vaccin li se vor şterge din registrul oficial certificatele de imunizare, pierzând astfel privilegiile pe care le presupune deţinerea unui astfel de certificat, a subliniat premierul ungar.

Pe de altă parte, Orban a susţinut că Ungaria este cu „o lună, o lună şi jumătate înaintea” altor ţări din Uniunea Europeană (UE) în ceea ce priveşte redeschiderea economiei.

Ungaria – singura ţară membră a UE care foloseşte vaccinul Sinopharm, de asemenea şi vaccinul rusesc Sputnik V, deşi niciunul dintre acestea nu a fost aprobat de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) – avea vaccinate la începutul lui iunie 5,1 milioane de persoane, dintr-o populaţie de circa 10 milioane de locuitori, iar aproximativ 3,6 milioane au primit şi a doua doză de vaccin anti-COVID-19.

Articolul precedentINSP: 40% din decesele asociate COVID, în Bucureşti și alte patru județe, în săptămâna 31 mai – 6 iunie
Articolul următorOMS: Nivelul vaccinării în Europa, ”departe de a fi suficient” pentru a se evita o resurgenţă a pandemiei