Medicul care a anunţat că îi va scoate din listă pe cei care refuză vaccinarea:CNCD şi-a retras autosesizarea

0
44

Medicul de familie Cătălin Petrencic, care anunțase, în ianuarie, că persoanele care refuză vaccinarea antiCOVID-19 vor fi scoase de pe lista sa de pacienți, a declarat că reprezentanții Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) și-au retras autosesizarea.

Totodată, medicul de familie Cătălin Petrencic a precizat că nu a făcut excluderi de pe lista sa, așa cum anunțase în luna ianuarie.

„Pe data de 12 ianuarie 2021, am postat pe pagina mea de Facebook, un mesaj prin care anunțam că ‘toate persoanele înscrise la mine care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi scoase de pe lista mea de medic de familie’. Mesajul a stârnit un val uriaș de înjurături, amenințări, jigniri, iar în media, câteva zile, mesajul a fost transmis stârnind reacții diverse, pornind de la înțelegere, până la amenințarea cu pușcăria, cu sesizarea la Cosiliul pentru Combaterea Discriminării (CNCD), reclamații la Poliția economică. De atunci, am dat explicații la CMR, am avut vizita Poliției Economice și am fost chemat la CNCD, care în urma informațiilor din media și a declarațiilor unor reprezentanți politici, s-a autosesizat. Nu am fost la CNCD, dar am trimis scris punctul meu de vedere față de cele afirmate. CNCD a luat act de cele prezentate și pentru că am demonstrat că prin cele afirmate nu discriminez pe nimeni, și-a retras autosesizarea. Mulțumesc pe această cale membrilor Colegiului Director a CNCD pentru înțelegerea mesajului transmis și pentru decizia luată. Încă de la publicarea mesajului pe Facebook, am știut că legal nu am dreptul să scot o persoană de pe listă. Sunt în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate și cunosc condițiile de înscriere și scoatere a unei persoane de pe listă. Din păcate, articolul din Legea 95 prin care “asigurații au obligația să respecte cu strictețe tratamentul și indicațiile medicului”, nu se regăsește clar enunțat și în Contractul-Cadru cu CAS. Asta este motivul pentru care nu am făcut excluderi de pe listă și nu faptul că aș discrimina pe cineva. În continuare, cred că încrederea pacientului în medic este cheia unei reușite. Medicii nu sunt Dumnezeu, dar când N voci cu expertiza într-un domeniu spun că singura șansa pentru a scăpa de pandemie este vaccinarea, cred că este suficient pentru un pacient de a asculta glasul medicului și de a-i urma indicațiile”, a scris medicul Cătălin Petrencic.

Ad in title
Articolul precedentArafat, despre numărul permis de participanți la nunți și botezuri
Articolul următorCNCAV: 19.097 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză, de la ultima raportare