Guvernul a prelungit starea de alertă cu alte 30 de zile, începând cu 12 iunie

0
527

Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul a aprobat proiectul de hotărâre care prevede prelungirea stării de alertă cu alte 30 de zile, începând cu 12 iunie.

Potrivit proiectului de hotărâre, printre noutăţi ar fi posibilitatea participării la nunţi şi botezuri, în interior, a unui număr de 200 de persoane, cu condiţia asigurării a unui spaţiu de doi metri pătraţi pentru fiecare om.

De asemenea, premierul a spus că pe 28 iunie, în cadrul optimilor al turneului final Campionatul European de Fotbal UEFA 2020 pot participa spectatori cu până la 50% din capacitatea maximă a tribunelor.

„Nu în ultimul rând, avem proiectul de hotărâre privind prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile pe teritoriul României, începând cu data 12 iunie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Am să vă dau câteva elemente importante. În primul rând, se redeschide punctul de trecere a frontierei României cu Republica Moldova, Rădăuţi-Prut, judeţul Botoşani. Se permite în data de 28 iunie 2021 participarea la evenimentul sportiv organizat pe teritoriul României în cadrul optimilor al turneului final Campionatul European de Fotbal UEFA 2020 cu până la 50% din capacitatea maximă a tribunelor”, a afirmat Florin Cîţu.

Articolul precedentAproape 62.000 de doze de vaccin Janssen ajung joi în România. Unde vor fi distribuite
Articolul următorMS: Guvernul a aprobat Ordonanța privind domeniul dispozitivelor medicale. Care sunt noile prevederi