Gheorghiță: Aproape 44% din populația Bucureștiului de peste 12 ani este vaccinată anti-COVID

0
109

Aproape 44% din populația Bucureștiului de peste 12 ani este vaccinată anti-COVID, a anunțat, marți, medicul militar Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19, precizând că rata de acoperire vaccinală din rândul populației eligibile, la nivel național, a ajuns la 25%.

”Rata de acoperire vaccinală, la data de 7 iunie 2021, din populația eligibilă (populația elegibilă fiind persoane cu vârsta de peste 12 ani): municipiul București este pe primul loc cu rata de acoperire vaccinală din populația eligibilă de 43,8%, urmat de județul Cluj – 40,4%, Sibiu – 34%, Brașov – 32,1%, Timiș – 31%, Constanța – 30,7%”, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

La polul opus, județele cu cea mai mică rată de acoperire vaccinală sunt: Covasna – 17,5%, Bacău – 16,7%, Giurgiu – 16,2%, Botoșani – 16,1% și Suceava – 15,1%.

Ad in title

”Chiar și în aceste județe, rata de acoperire vaccinală a crescut progresiv, numărul de persoane vaccinate în ultimele săptămâni a crescut, ceea ce este un lucru îmbucurător”, a mai spus medicul militar Valeriu Gheorghiță.

Articolul precedentCâte persoane au fost confirmate cu infecţie SARS-CoV-2 după efectuarea schemei complete de vaccinare
Articolul următor31% din medicii de familie în contract cu casele de asigurări de sănătate participă la campania de vaccinare