Sanitas: Au început consultările pentru revizuirea Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice

0
93

Organizația sindicală Sanitas a anunțat că joi a loc întâlnirea reprezentanților Federației cu cei ai Ministerului Muncii, întâlnire făcând parte din calendarul de consultări pentru implementarea principiilor Memorandumului privind reformarea salarizării angajaților din sistemul bugetar.

„Au început consultările pentru revizuirea Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice. Astăzi, 3 Iunie 2021, a avut loc întâlnirea reprezentanților Federației Sanitas cu cei ai Ministerului Muncii, întâlnire făcând parte din calendarul de consultări pentru implementarea principiilor Memorandumului privind reformarea salarizării angajaților din sistemul bugetar!În absența unui proiect de revizuire a legii salarizării pentru Familia Ocupațională SĂNĂTATE, întocmit și transmis de Ministerul Sănătății, reprezentanții Federației SANITAS au prezentat principalele disfuncționalități/discriminări generate de Legea 153/2017 pe care noul proiect trebuie să le elimine/corecteze, în raport cu particularitățile sistemului de sănătate și al celui de asistență socială”, se arată într-un comunicat al Sanitas.

Reprezentanții Sanitas au spus că au fost asigurați că proiectul de revizuire a salarizării va introduce toate categoriile de salariați din sistem pe aceeași anexă de salarizare, respectiv personalul TESA nu va mai avea anexa de salarizare separată.

Ad in title

„Vom solicita în continuare Ministerului Sănătății organizarea unei întâlniri pe tema salarizării din sistem, deși considerăm că această întâlnire ar fi trebuit să aibă loc în interiorul termenului prevăzut de Memorandum, (30 de zile) depășit pe 17 mai 2021”, se arată în comunicatul Sanitas.

Articolul precedentCNCAV: 23.181 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, de la ultima raportare
Articolul următorLivrările de vaccinuri,aproape blocate în Africa. Continentul,afectat de o nouă creştere a cazurilor de COVID