Cercetători ai UBB Cluj-Napoca au realizat o hartă a ratei de acoperire vaccinale, pe localităţi

0
221
romani vaccinati

Cercetători ai Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca au realizat o hartă interactivă a ratei de acoperire vaccinale la nivelul localităţilor din România.

„Cercetătorii Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) au dezvoltat o hartă interactivă care arată rata de acoperire vaccinală la nivelul fiecărei localităţi din România, harta fiind actualizată în regim zilnic. Conform celor mai recente date prezentate de harta interactivă, există diferenţe semnificative între mediile urban şi rural în ceea ce priveşte rata de vaccinare, dar şi diferenţe importante între judeţele ţării, judeţele din regiunea Nord-Est având cele mai mici niveluri de vaccinare în comparaţie cu celelalte regiuni ale României”, se arată într-un comunicat transmis de UBB.

Potrivit sursei citate, harta interactivă a UBB oferă mai multe date decât cea a autorităţilor, precum şi o serie de previziuni.

„Harta interactivă poate fi consultată accesând linkul econ.ubbcluj.ro/coronavirus şi este realizată ca parte a proiectului de cercetare cu tema COVID-19: Romanian Economic Impact Monitor, care monitorizează în timp real evoluţia pandemiei, respectiv starea economică a ţării, oferind în acelaşi timp previziuni pe termen scurt şi mediu privind pandemia şi performanţa economică a României. Chiar dacă autorităţile din România publică zilnic o hartă a situaţiei vaccinărilor pe localităţi, harta dezvoltată de cercetătorii UBB oferă mai multe avantaje care uşurează modul de culegere, de interpretare şi de înţelegere a datelor actuale”, se mai arată în comunicat.

Printre acestea, se numără faptul că toate informaţiile relevante legate de localităţile din România sunt afişate în acelaşi loc, nefiind necesară consultarea mai multor documente care conţin datele oficiale legate de campania de vaccinare.

„Interactivitate: harta nu este una statică, informaţiile afişate putând fi consultate foarte uşor prin simpla manevrare a mouse-ului asupra hărţii. Interpretare vizuală uşoară: harta foloseşte o arhitectură vizuală modernă, nuanţele de albastru mai închise reprezentând localităţi cu un procentaj mai ridicat al acoperirii vaccinale. Funcţiune de căutare: harta oferă şi un motor de căutare a localităţilor pe baza denumirii acestora”, se menţionează în comunicatul UBB.

Articolul precedentUMF „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca organizează un nou maraton al vaccinării
Articolul următorGuvernul a adoptat hotărârea ce permite restaurantelor să prelungească programul pentru evenimentele private