Prof. Univ. Dr. Jinga:Ascensiunea UMF „Carol Davila” în Top Shanghai, datorată exclusiv comunității academice

0
54
Sursă foto: viorel-jinga.ro

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București a urcat anul acesta în Top Shanghai, unul dintre cele mai presigioase clasamente internaționale ale universităților,
poziționându-se în intervalul 101-150.

„Dacă în 2020, UMF ‘Carol Davila’ s-a poziționat în intervalul 151-200 în domeniul ‘Medical Sciences’, pe subiectul ‘Clinical Medicine’, anul acesta, prestigiosul TOP Shanghai îi atribuie o poziție superioară, pe același domeniu și subiect, în intervalul 101-150. Pentru a fi incluși într-un clasament pe un domeniu, universitățile trebuie să aibă, anual, un număr minim de publicații de cercetare. Pragul de publicare este diferit în funcție de subiectele pe domenii ale clasamentului. Datele bibliometrice sunt colectate de pe Web of Science și InCites”, se arată într-un comunicat al UMF „Carol Davila”.

Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, a declarat că ascensiunea remarcabilă a Universității în acest top internațional se datorează exclusiv comunității academice de la Carol Davila care „demonstrează încă odată că rămâne un pilon important în planul cercetării științifice medicale internaționale”.

Ad in title

„În acest context, reiterez faptul că aceste eforturi ale UMFCD dedicate accederii în ierarhiile performanței internaționale devin progresiv comparabile cu cele ale centrelor universitare de top din lume, după cum se poate vedea la o privire de ansamblu în clasamentul actual al TOP Shanghai. Am convingerea că menținând acest trend ascendent vom reuși să ne impunem cât mai curând ca un lider european regional”, a declarat Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga.

Articolul precedentGCS a anunțat 164 cazuri zilnice de persoane infectate cu SARS – CoV – 2
Articolul următorGheorghiță, despre vaccinarea copiilor: Avem un segment al populației tinere care ne dă foarte multe speranțe