CNCAV: Aproape 600.000 de doze de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca) au ajuns în țară

0
45

559.200 doze de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca) au intrat în ţară şi vor ajunge, luni, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, a informat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

„Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional”, se arată în comunicatul CNCAV.

Până în prezent, ţara noastră a recepţionat 2.438.800 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar, începând cu data de 15 februarie, 792.026 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Ad in title

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului.

Articolul precedentPreședintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a vizitat centrul de vaccinare de la Sala Palatului
Articolul următorMaratonul Vaccinării Bucureşti, Ediția a 2-a: 20.278 persoane vaccinate anti-COVID-19