India: A fost depășit pragul de 300.000 de decese asociate COVID-19

0
144
Foto: etemaaddaily.com

India a depăşit pragul de 300.000 de decese asociate COVID-19, devenind a treia ţară din lume care a atins această cifră, după Statele Unite şi Brazilia, pe măsură ce pandemia continuă să facă ravagii în această ţară cu 1,3 miliarde de locuitori, relatează AFP luni.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, numărul total de decese se ridică la 303.720, dintre care 50.000 înregistrate în mai puţin de două săptămâni, iar numărul cumulat de infectări a depăşit 26,7 milioane.

În ultimele săptămâni, ţara a înregistrat cu regularitate un număr record zilnic de contaminări şi de decese.

În ultimele 24 de ore, India a raportat 4.454 de decese asociate COVID-19, al doilea cel mai mare bilanţ zilnic de la înregistrarea unui număr record de 4.529 de decese miercuri.

Numeroşi experţi consideră că cifrele reale sunt, fără îndoială, subevaluate, în condiţiile în care epidemia de coronavirus s-a răspândit dincolo de marile oraşe, în zonele rurale în care spitalele sunt rare şi unde registrele sunt prost întreţinute.

În toată ţara, valul devastator de COVID-19 a copleşit spitalele, provocând o lipsă de oxigen şi medicamente esenţiale. Crematoriile şi cimitirele au fost, de asemenea, copleşite.

Articolul precedentIsraelul ia în considerare să renunţe la restricţiile sanitare, de la 1 iunie
Articolul următorIGPR: 1200 de sancţiuni contravenţionale, în ultimele 24 de ore, pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID