Gheorghiță, despre vaccinarea anti-COVID-19 în mediul rural: Propun „Oraşul vaccinează satul”

0
356

Președintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a anunţat un concept care ar putea fi introdus, “Oraşul vaccinează satul”, prin care personalul vaccinator din centrele urbane să meargă o dată sau de două ori pe săptămână în mediul rural pentru vaccinarea anti-COVID.

Gheorghiță a explicat de ce a avut loc o scădere a numărului de vaccinări anti-COVID în ultima săptămână. Acesta a declarat că persoanele care au vrut să se vaccineze au făcut-o, iar acum este momentul ca autoritățile să se gândească la o metodă de convingere pentru persoanele ezitante.

“Din câte ştim, şi aşa cum se estima la început, cam o treime din oameni erau oameni hotărâţi să se vaccineze, o treime erau oameni ezitanţi, o treime erau oameni care nu doresc să se vaccineze. În momentul de faţă ajungem deja în segmentul populaţional ezitant. Dar pot să vă spun că experienţa pe care am observat-o în ultimele zile cu echipe mobile, cu centre mobile, care se deplasează în anumite localităţi din rural arată totuşi un număr important de persoane care doresc să se vaccineze. Asta înseamnă că sunt oameni care doresc să se vaccineze, dar nu sunt hotărâţi momentul la care să facă acest lucru şi sunt oameni care doresc să se vaccineze dar pentru care vaccinul încă este la distanţă, nu a ajuns vaccinul pe strada lor”, a explicat Valeriu Gheorghiţă, la un post de televiziune.

Președintele CNCAV a menţionat că are în vedere un concept prin care personalul vaccinator din centrele urbane să meargă o dată sau de două ori pe săptămână în mediul rural pentru vaccinarea anti-COVID.

“Avem încă un concept la care ne gândim din ce în ce mai mult şi încercăm să-l operaţionalizăm, este conceptul oraşul vaccinează satul şi anume personalul vaccinator din centrele de vaccinare din urban, în mod deosebit din centrele care nu mai funcţionează la o capacitate maximală, cel puţin o dată, de două ori pe săptămână să mergem în zonele rurale din judeţul respectiv şi să putem vaccina oamenii de acolo”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Articolul precedentPreședintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, despre imunitatea de grup în România
Articolul următorCoronavirus: Germania are în vedere organizarea de concerte în aer liber vara aceasta