ASSMB: Operațiile la Spitalul Foișor ar putea fi reluate începând de miercuri

0
1023

Planul de activități al Spitalului Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor” stabilește că de luni vor fi chemați la internare pacienții programați deja pe liste, iar de miercuri ar urma să înceapă, probabil, operațiile, după cum au anunțat reprezentanții Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

Potrivit comunicatului ASSMB, chemarea pacienților programați se va realiza de fiecare medic ortoped care a preluat anterior cazul.

„În acest moment se derulează planul de implementare a evenimentelor administrative, de nebulizare virucidă nivel 5, de curățenie înaltă, dezinfecție înaltă, decapări, ceruire pentru închiderea porilor suprafețelor tarchet, renebulizare finală, recoltări probe bacteriologice iar în caz de pozitivare reluarea tuturor etapelor descrise anterior pentru resecurizarea circuitelor inițiale. Planul activităților stabilește că de luni vor fi chemați la internare pacienții programați deja pe liste, chemarea acestora fiind realizată de fiecare medic ortoped care a preluat anterior cazul”, se arată în comunicatul ASSMB.

Potrivit aceleiași surse, pacienții chemați la internare vor fi testați rapid, în cazul celor vaccinați, și, respectiv, testați RT-PCR – în cazul celor nevaccinați , de către spital, în zona de triaj, anterior internării.

De asemenea, ASSMB precizează că planul include „începerea probabilă” a operațiilor de miercuri.

Articolul precedentCNCAV: Capitala şi judeţele Cluj, Sibiu, Braşov şi Timiş, primele în topul vaccinării anti-COVID
Articolul următorSubstanţe nocive, descoperite în ambalajele folosite de restaurantele fast-food din Europa