Col.dr. Gheorghiţă, despre programarea copiilor la vaccinarea anti-COVID-19

0
88

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, col.dr. Valeriu Gheorghiţă, a informat, marţi, că se lucrează împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale la optimizarea platformei astfel încât aceasta să permită programarea la imunizare a copiilor de 12 – 15 ani prin contul părinţilor, în perspectiva în care serul de la compania Pfizer va fi autorizat pentru această grupă de vârstă.

„În perspectiva autorizării vaccinului de la compania Pfizer pentru grupa de vârstă 12 – 15 ani, deja se lucrează cu ajutorul colegilor de la STS pentru optimizarea platformei ca să permită programarea copiilor prin contul părinţilor. Un alt lucru care probabil va fi deja gata, până la finalul acestei săptămâni, cel târziu la începutul săptămânii viitoare, posibilitatea de programare în platformă în centrele de vaccinare care vor avea vaccin de la compania Johnson&Johnson. Ştim că schema de vaccinare este pentru o singură doză, platforma în momentul de faţă fiind optimizată să aloce doza de rapel, aşa încât trebuie făcute aceste modificări din punct de vedere tehnic şi deja încep să fie active”, a declarat şeful CNCAV, îmtr-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

El a anunţat că vor fi operaţionalizate mai multe centre de vaccinare anti-COVID în punctele de trecere a frontierei, precum Nădlac, Borşa, dar şi în aeroporturi, pentru a da posibilitatea cetăţenilor români din diaspora care vin în ţară să se poată imuniza.

„Majoritatea din centre vor avea alocat vaccin de la compania Johnson&Johnson care se face într-o singură doză. În felul acesta opţiunea şi strategia noastră este aceea de a distribui vaccinuri acolo unde este cel mai mare număr de persoane şi unde, evident, există şi doritori”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Articolul precedentPeste 1.400 de medici de familie au recepţionat vaccinuri de la Johnson&Johnson, Moderna şi AstraZeneca
Articolul următorCoronavirus: Varianta indiană în România, confirmată la peste 35 de persoane