Ministrul Educației, despre renunțarea la masca de protecție în exteriorul școlilor (spaţii deschise)

0
154

De săptămâna viitoare în exteriorul unităţilor de învăţământ (spaţii deschise) se poate renunţa la obligativitatea purtării măştii de protecţie, dar se păstrează regula pauzelor decalate pentru a se evita aglomerările, a declarat, vineri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului, săptămâna viitoare (17-23 mai) în şcolile din 2.527 de localităţi toţi elevii vor putea merge la şcoală, cu prezenţă fizică (Scenariul Verde). „Sunt peste 2,6 milioane de elevi în această situaţie (90%)”, afirmă ministrul.

Ministrul Educaţiei susţine că în 654 de localităţi, în care rata de infectare este mai mare de 1 la mie, vor rămâne în online (Scenariul Galben) elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, şi a XI-a (300.000 elevi reprezentând circa 10%).

„Scenariul Roşu (suspendarea tuturor activităţilor cu prezenţă fizică) se aplică şcolilor din localităţile care ar putea fi carantinate, precum şi claselor în care s-au înregistrat cazuri confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Articolul precedentGCS: 835 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și 105 decese
Articolul următorSanitas: Contracte pe perioadă nedeterminată pentru cei angajați în starea de alertă