UMF Iaşi organizează un maraton de vaccinare împotriva COVID-19

0
111

Un maraton de vaccinare împotriva COVID-19 va fi organizat pentru persoanele de peste 16 ani, începând de vineri şi până luni, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” din Iaşi.

Potrivit reprezentanţilor UMF Iaşi, vaccinarea se face în baza cărţii de identitate sau a paşaportului, fără a avea programare, începând cu data de vineri, 14 mai, de la ora 16,00, până luni, 17 mai, ora 8.00, cu ser Pfizer. Rapelul se va asigura la 21 de zile de la prima doză, în weekendul 4-6 iunie. Pentru minori este necesar un acord scris al unui părinte sau tutore legal.

La acest maraton vor participa voluntar aproape 1.000 de studenţi, medici, asistenţi medicali şi personal administrativ. Vor fi 20 de fluxuri de vaccinare, câte 243 de medici, asistenţi medicali, registratori, 356 de studenţi, 45 medici, specializarea Medicină de Urgenţă şi ATI şi 20 angajaţi UMF Iaşi (personal administrativ implicat în organizare).

Pe parcursul celor trei zile de maraton, între orele 14,00 şi 15,00 şi 18,00 şi 19,00, vor avea loc pe esplanda Universităţii şi recitaluri instrumentale, concerte corale, momente coregrafice şi piese de teatru, sub egida Ateneului Naţional Iaşi.

Maratonul de vaccinare este organizat de UMF, în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, Colegiul Medicilor Iaşi, Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Iaşi, Prefectura şi Primăria Iaşi, Consiliul Judeţean şi Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Articolul precedentMinistrul Educaţiei, despre câţi tineri s-au vaccinat anti-COVID, până acum
Articolul următorCîmpeanu: Decizia UMF Iaşi privind accesul studenţilor în sălile de examen este una corectă