Test antigen pentru COVID-19 cu rezultate în 25 de secunde, probat de British Airways

0
153

Compania aeriană britanică British Airways va proba pentru prima oară în lume un test antigen pentru COVID-19 cu rezultate în 25 de secunde, ca parte a unei analize pentru a facilita zborurile internaţionale, informează joi compania într-un comunicat citat de EFE.

În comunicat, British Airways arată că testul de salivă „Pelican Covid-19 Ultra Rapid”, dezvoltat de compania canadiană de tehnologie medicală Canary Global, „poate detecta cazuri simptomatice şi asimptomatice cu SARS-CoV-2, inclusiv variantele”.

Testul pilot se va face pe echipajul unui avion al companiei, ale cărui rezultate vor fi comparate cu cele obţinute prin intermediul altui test de diagnosticare, pentru a-i verifica fiabilitatea.

Testul Pelican, digital şi operat prin nanotehnologie, a fost deja aprobat de agenţiile de reglementare britanică şi ale Uniunii Europene şi aşteaptă să primească avizul autorităţilor americane, precizează comunicatul, potrivit Agerpres.

Dacă rezultatele experimentului sunt pozitive, BA speră să poată utiliza acest tip de test rapid pe unele rute care acceptă aceste „standarde de senzitivitate”.

Consilierul delegat al BA, Sean Doyle, a declarat că pe măsură ce se vor relua zborurile internaţionale, compania îşi asumă angajamentul de „a explora teste facile şi ieftine pentru a-i ajuta pe clienţii noştri să poată zbura din nou”.

La rândul său, compania Canary Global este în negocieri cu agenţii de voiaj, de organizare a evenimentelor şi cu hoteluri, pentru a proba utilizarea acestor teste, sporindu-şi totodată capacitatea pentru a „satisface cererea globală”.

Marea Britanie va relua de luni 17 mai zborurile internaţionale – interzise din ianuarie – deşi deocamdată există ceva mai mult de zece ţări exceptate de la carantină, în timp ce majoritatea pretind perioade de izolare şi teste PCR pentru COVID-19.

Articolul precedentFlorin Cîțu: Nu mai avem niciun judeţ în zona galbenă, toate sunt în scenariul verde
Articolul următorMinistrul Educaţiei, despre câţi tineri s-au vaccinat anti-COVID, până acum