Ioana Mihăilă, despre numărul deceselor COVID: M-aş feri să spun că se adaugă, se scad sau se ascund morţi

0
238

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a afirmat, miercuri seară, că „s-ar putea ca nicodată să nu ştim câte persoane au decedat de COVID în această pandemie”. Ministrul a spus, din nou, că decesele fie nu au fost raportate corect, fie nu au fost înregistrate corect în diversele baze de date, dar a evitat în continuare să spună despre ce diferență este vorba.

”M-aş feri să spun că se adaugă morţi sau că se scad morţi sau că se ascund morţi. Concluziile pe care le avem ca urmare a raportului preliminar arată că, în diferite baze de date, prin diferite metode de raportare, s-au obţinut rezultate diferite. S-ar putea ca niciuna dintre ele să nu ne dea un rezultat exact, aşa cum s-ar putea ca nicodată să nu ştim câte persoane au decedat de COVID în această pandemie. Fie că nu au fost raportate corect, fie că nu au fost înregistrate corect, fie că nici măcar nu au fost diagnosticate”, a precizat Ioana Mihăilă, la un post de radio.

Ministrul Sănătății va susține joi, de la ora 10.00, o confeirnță de presă pe tema Raportului Comisiei de analiză a modului de raportare a deceselor persoanelor infectate cu SARS-CoV-2.

 

Articolul precedentEMA, despre eficacitatea vaccinurilor ARN mesager împotriva variantei indiene a coronavirusului
Articolul următorIoana Mihăilă, despre renunțarea la masca de protecție în spațiile deschise neaglomerate