Coronavirus: OMS a detectat varianta indiană în 44 de țări

0
483
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a detectat varianta care stă la originea exploziei numărului de cazuri de COVID-19 din India în zeci de alte ţări din întreaga lume, a anunţat miercuri agenţia pentru sănătate din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), relatează AFP.
Varianta B.1.617, care a apărut pentru prima dată în India în octombrie, a fost detectată în secvenţe de genom descărcate în baza de date GISAID „provenite din 44 de ţări din toate cele şase regiuni ale OMS”, afirmă OMS, adăugând că a primit „notificări privind detectarea în alte cinci ţări”.
În afară de India, în Marea Britanie a fost detectat cel mai mare număr de cazuri de contaminare cu varianta B.1.617.
Această variantă a fost descrisă săptămâna aceasta de OMS drept „îngrijorătoare” şi reprezintă unul dintre motivele, însă nu singurul, care explică explozia pandemiei din India şi cel mai grav focar al pandemiei din lume în prezent.
B.1.617 s-a alăturat listei altor trei variante, cele care au apărut pentru prima dată în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud, care sunt considerate mai periculoase decât versiunea originală a coronavirusului, fie pentru că sunt mai contagioase, letale sau rezistente la anumite vaccinuri, potrivit Agerpres.
În ceea ce priveşte varianta apărută în India, aceasta a fost adăugată pe listă deoarece este mai contagioasă.
Potrivit statisticilor oficiale, circa 4.000 de persoane mor în prezent zilnic din cauza COVID-19 în India, unde numărul total al deceselor asociate COVID-19 de la izbucnirea epidemiei este de aproape 250.000.
Articolul precedentMedic de familie: Paracetamolul nu se administrează preventiv după vaccinare, ci doar dacă apar simptome
Articolul următorA fost promulgată legea pentru reprogramarea evenimentelor, anunțate în șase luni de la încetarea suspendării