Vaccinarea anti-COVID-19 a fost sistată, miercuri dimineată, în toate centrele din Sectorul 4

0
835

Vaccinarea persoanelor împotriva COVID-19 a fost sistată, în această dimineată, în toate centrele din Sectorul 4, în intervalul orar 08:30-11:30.

Timp de trei ore, nicio persoană programată pentru administrarea serurilor Pfizer sau AstraZeneca nu a putut fi imunizată, din cauza unor defecțiuni tehnice apărute la Registrul Electronic Național de Vaccinare (RENV), ce nu au permis înregistrarea datelor în sistem și nici eliberarea adeverințelor de vaccinare.

„Pentru deblocarea de îndată a situației, Primăria Sectorului 4, care are în administrare șase centre de vaccinare, în trei locații de pe raza sectorului, a luat legătura cu autoritățile competente. În acest sens, a fost informat Serviciul de Telecomunicații Speciale, care a dat asigurări că problemele vor fi remediate în cel mai scurt timp posibil”, precizează un comunicat al Primăriei Sectorului 4.

Potrivit sursei citate, în momentul de față, platforma funcționează și, în ciuda unor mici disfuncționalități care încă persistă, procesul de vaccinare a fost reluat și decurge în condiții normale, astfel încât, în scurt timp, persoanelor care nu au putut fi imunizate în această dimineată să li se poată administra serul, conform programărilor.

În Sectorul 4 funcționează 23 de puncte de vaccinare Pfizer și 6 puncte de vaccinare AstraZeneca, pe care Primăria Sectorului 4 le administrează și în care, zilnic, sunt imunizate în jur de 2.500 de persoane.

Articolul precedentCoronavirus: Vaccinurile Pfizer şi AstraZeneca, eficiență de 86,6%, după prima doză
Articolul următorSerbia: Guvernul oferă echivalentul a 25 de euro persoanelor care se vaccinează anti-COVID