Arafat: Măsurile de relaxare ar putea fi luate zonal, în funcţie de rata de vaccinare

0
83

Secretarul de stat dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că măsurile de relaxare ar putea fi luate zonal, în funcţie de rata de vaccinare.

„Nu pot exclude acest lucru. E posibil să se ajungă la astfel de abordare. E o variantă la care toată lumea se gândeşte. Aşa cum restricţiile sunt zonale, inclusiv unele măsuri de relaxare pot fi zonale, de ce nu? Trebuie însă discutat şi luată o decizie finală”, a spus Arafat, la un post de televiziune.

Şeful DSU a precizat că adoptarea unor măsuri de relaxare de la 1 iunie vor fi luate în funcţie de scăderea cazurilor noi de COVID şi sporirea numărului de persoane vaccinate.

Ad in title

„Fără discuţie, dacă ajungem la 30% din populaţie vaccinată cu ambele doze, deja unele măsuri vor fi luate. Aţi văzut că şi în Israel, la 30% populaţie vaccinată, a fost un impact foarte serios pe numărul cazurilor. Când ajungem la cifra de 60% din populaţie vaccinată, şi sperăm să ajungem la acest procent, atunci se pot lua măsuri suplimentare”, a declarat Raed Arafat.

Articolul precedentFranța intenționează să organizeze primul concert test, pe 29 mai
Articolul următorCoronavirus: Peste 400.000 de cazuri zilnice de infectare, în India