Centrul drive-thru din Capitală: Peste 700 de persoane vaccinate anti-COVID-19, în prima zi

0
440

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat, joi seară, că peste 700 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 la centrul drive-thru din Piaţa Constituţiei.

”Aşteptările organizatorilor primului drive-thru din Bucureşti au fost întrecute încă din prima zi: 714 persoane vaccinate. Împreună putem să învingem pandemia şi să revenim la normalitate”, a transmis, joi seară, CNCAV, după prima zi de vaccinare la centrul din Piaţa Constituţiei.

CNCAV anunţă că, din 4 mai,  începe vaccinarea în cabinetele medicilor de familie, iar în perioada 4-11 mai are loc Maratonul Vaccinării în reţeaua sanitară MApN (spitalele militare din Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara).

De asemenea, în perioada 7-9 mai va avea loc Maratonul Vaccinării la Bucureşti, iar în perioada 14-16 mai voravea loc acţiuni similar în Cluj-Napoca, Târgu Mureş şi Iaşi.

Pentru perioada următoare, CNCAV anunţă extinderea posibilităţii de vaccinare fără programare, prin prezentarea la centrele de vaccinare, cel puţin în municipiile în care există centre regionale de depozitare, astfel încât să fie asigurată distribuirea rapidă a dozelor.

 

Articolul precedentMS: Acţiuni zilnice de monitorizare şi verificare a paturilor ATI COVID-19
Articolul următor40.000 de doze de vaccin anti-HPV, bugetate în acest an. Anunțul ministrului Sănătății