Gheorghiță, despre varianta tulpinii din India depistată în România: Nu e neapărat mai contagioasă

0
783

Nu sunt motive de îngrijorare în legătură cu varianta de tulpină din India depistată în România, a declarat, joi, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță a subliniat că oamenii trebuie să continue să se vaccineze, pentru că aceasta este calea prin care se poate reduce riscul de a apărea noi mutații ale virusului.

„Tulpina indiană este definită prin prezența a două mutații care se asociază cu reducerea activității neutralizante a anticorpilor, dar nu e un impas semnificativ care să reducă eficiența vaccinurilor. Mesajul e să ne vaccinăm ca să reducem riscul să se cumuleze noi mutații. Nu e neapărat mai contagioasă, această mutație identificată pe această tulpină reduce activitatea neutralizantă a anticorpilor. Comparativ cu cea sud-africană, nu e mai rezistentă față de vaccinurile actuale”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

„Vaccinurile își mențin eficiența față de complicațiile bolii, riscul de spitalizare. Nu avem motive să ne îngrijorăm. Rămân aceleași măsuri de prevenție valabile”, a mai precizat Valeriu Gheorghiță.

Articolul precedentCentrul drive-through din Capitală: 280 de persoane s-au vaccinat deja împotriva COVID-19
Articolul următorCâte cazuri de infecţii respiratorii acute s-au înregistrat în perioada 19 – 25 aprilie. Datele INSP