Coronavirus: O variantă a tulpinii din India a fost descoperită în România

0
144
Microscopic view of Coronavirus, a pathogen that attacks the respiratory tract. Analysis and test, experimentation. Sars. 3d render

O variantă „indiană” a coronavirusului, B.1.617.2, a fost identificată în România, a o persoană de 26 de ani, sosită în țară în urmă cu o lună, anunță Ministerul Sănătății. Varianta diferă de tulpina principală, care a generat situaţia epidemiologică actuală din India. Totodată, este investigat un focar de SARS-CoV-2 în rândul unor lucrători în construcţii din Colonia Bod, judeţul Braşov, fiind vorba de persoane venite din India.

„Ministerul Sănătății a fost informat astăzi, 29 aprilie 2021, de către Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (INSP – CNSCBT) că, împreună cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brașov și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” (INCDMM „Cantacuzino”), investighează un focar de SARS-CoV-2 în rândul unor lucrători în construcții din Colonia Bod, jud. Brașov”, informează Ministerul Sănătății, într-un comunicat.

Este vorba despre opt persoane sosite din India. Cinci persoane au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2, iar alte trei persoane sunt testate negativ.

Ad in title

„INSP a fost informat în această dimineață asupra faptului că un laborator de analize din orașul Sf. Gheorghe a identificat o variantă „indiană”, B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună”, potrivit sursei citate .

„La data recoltării, 26.04.2021, cazul era simptomatic (tuse), cu formă clinică ușoară. Persoana s-a prezentat la laborator pentru recoltare la cerere”, mai arată Ministerul Sănătății.

Conform INSP, varianta menționată diferă de cea identificată inițial de PHE England care ar fi generat situația epidemiologică actuală din India.

„DSP Brașov a demarat de urgență o anchetă epidemiologică, aceasta fiind încă în curs, și a dispus izolarea cazurilor identificate în Colonia Bod (fiind vorba despre forme clinice ușoare)”, potrivit sursei citate.

Articolul precedentGCS: 1.850 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și 138 decese
Articolul următorPE: Certificatul european COVID-19 poate fi electronic sau pe hârtie și nu va fi obligatoriu pentru călătorii