Ioana Mihăilă, despre utilizarea camerelor hiperbare pentru pacienți vindecați de COVID

0
51

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat miercuri că în protocolul de recuperare a pacienţilor post-COVID este prevăzută posibilitatea utilizării camerelor hiperbare pentru anumiţi pacienţi care sunt vindecaţi, fiind rezervată centrelor de excelenţă în recuperare respiratorie.

„Ordinul de recuperare a pacienţilor post-COVID a fost redactat de comisiile de specialitate de la nivelul Ministerului Sănătăţii pe baza dovezilor existente la nivel internaţional privind eficienţa sau ineficienţa anumitor metode terapeutice. În protocolul de recuperare este prevăzută posibilitatea utilizării camerelor hiperbare pentru anumiţi pacienţi care sunt vindecaţi de COVID. Trebuie să menţionăm că protocoalele terapeutice se actualizează în funcţie de rezultatele studiilor. Trebuie, de asemenea, să menţionăm că utilizarea acestor camere hiperbare este doar în recuperare, doar pentru pacienţi vindecaţi, doar pentru anumite forme este rezervată centrelor de excelenţă în recuperare respiratorie”, a afirmat Mihăilă, după şedinţa de Guvern, întrebată în legătură cu modificarea ordinului de recuperare post-COVID şi folosirea camerelor hiperbare la recuperare.

Ea a adăugat că trebuie văzut dacă există personal suficient pentru folosirea acestor camere hiperbare.

Ad in title

„Este un aspect care trebuie cercetat şi văzut dacă există personal suficient. Evident că nu vom aproba utilizarea unor mijloacele terapeutice fără a avea personal suficient de bine instruit şi fără a ne asigura că toate mijloacele de prevenţie sunt utilizate”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Articolul precedentAlte 83.790 de doze de vaccin antiCOVID administrate zilnic.Peste 53.500 de persoane,vaccinate cu prima doză
Articolul următorMinisterul Sănătății pregătește o aplicație pentru aparținătorii pacienţilor COVID-19 internaţi la ATI