Diana Păun: Deschiderea economiei depinde de rata de vaccinare

0
126

Consilierul prezidenţial Diana Păun a declarat că vaccinurile reprezintă „temelia sănătăţii”, pentru că ele joacă un rol covârşitor în protejarea vieţilor, dar şi a economiei.

Diana Păun a participat miercuri la dezbaterea pe tema vaccinării pe durata întregii vieţi, organizată de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România.

„Vaccinurile reprezintă temelia sănătăţii, pentru că ele joacă un rol covârşitor în protejarea vieţilor noastre şi, precum vedem, şi a economiei. Deschiderea economiei (…) depinde de rata de vaccinare, dăm exemplul vaccinării anti-COVID, pentru că ne este cea mai la îndemână şi pentru că în ultimă instanţă a readus în altă lumină importanţa vaccinării în general. Vaccinarea a adus beneficii enorme omenirii, a înlăturat boli invalidante, chiar mortale, cu care noi în studenţie eram obişnuiţi, dar care după atâţia ani au dispărut din practica medicală. Din păcate, în ultimii ani am fost martorii unei erodări a încrederii populaţiei în vaccinuri, fapt care a dus la scăderea acoperirii imunizării pentru mai multe boli care pot să fie prevenite prin vaccinare, inclusiv rujeola sau chiar poliomielita. Pandemia COVID 19 pe care încă o trăim, prin viteza răspândirii şi consecinţele catastrofale pe care le-a avut, a evidenţiat că sistemele sanitare, oricât de bine ar fi pregătite, sunt vulnerabile în faţa bolilor transmisibile de care cumva credeam că am scăpat”, a spus consilierul prezidențial.

Ea a adăugat că programele naţionale de imunizare de rutină au devenit, în acest context, mai importante ca oricând.

 

Articolul precedentCEO-ul Pfizer: Pastila antiCOVID ar putea fi disponibilă publicului larg până la sfârșitul anului
Articolul următorCîțu: Tot personalul vaccinat, condiție ca restaurantele să rămână deschise