Iohannis:Restricțiile diminuează răspândirea virusului, dar soluția pentru a depăși pandemia este vaccinarea

0
53

Președintele României, Klaus Iohannis, a subliniat, joi, că numărul de persoane nou depistate cu infecție cu SARS-CoV-2 „este considerabil mai mic decât săptămâna trecută și decât acum două săptămâni”.

„Observăm cu toții că numărul de persoane nou infectate este considerabil mai mic decât săptămâna trecută și decât acum două săptămâni. Încet-încet, din fericire, scade și numărul persoanelor internate la Terapie Intensivă și în acest fel cred că am depășit perioada de maximă presiune asupra secțiilor de Terapie Intensivă, dar asta în sine nu rezolvă problema și e nevoie de o atenție specială pentru aceste secții. Am discutat, și anul trecut, și anul acesta, cu reprezentanții acestei specialități, sau acestor specialități, și este clar că în cadrul reformei sistemului de sănătate publică o atenție deosebită trebuie acordată nu numai dotării spitalelor, ci și zonei de resursă umană. Trebuie să avem mai mulți studenți, mai multe specialități, mai mulți tineri care se îndreaptă spre această meserie”, a declarat șeful statului, la finalul vizitei în Parcul Natural Văcărești, cu ocazia Zilei Pământului.

Președintele a amintit că restricțiile sunt menite să diminueze răspândirea virusului, în timp ce, pentru a depăși efectiv pandemia de COVID-19, singura soluție este vaccinarea anti-COVID.

Ad in title

„Pe de altă parte, zona de vaccinare, campania de vaccinare nu este în dificultate. Am discutat ieri, când am fost la primul centru mobil de vaccinare, cu domnul doctor Gheorghiță și l-am întrebat același lucru, fiindcă pe platforma de înscriere într-adevăr nu sunt foarte, foarte mulți, însă foarte mulți cetățeni se adresează medicului de familie care îi înscrie, mulți se adresează direct telefonic. Campania de vaccinare nu este în dificultate. Dacă ritmul rimtul de vaccinare și diversificăm campania de încurajare, având în jur de 100.000 de personae vaccinate pe zi, ne atingem obiectivele. S-a pornit pe mai multe paliere. S-a discutat cu firmele mari care doresc să își vaccineze personalul, există foarte mare interes și aici vom avea, fără îndoială, un success notabil. Pe de altă parte, este în plan o campanie prin care mergem noi mai aproape de cetățeni, vor fi instalate centre de vaccinare, de diverse tipuri, în zonele unde sunt foarte accesibile, sunt în plan centre de vaccinare de tip drive-thru, adică te duci cu mașina, te vaccinezi și pleci mai departe. Toate acestea vor menține un ritm foarte ridicat al campaniei de vaccinare. Până atunci, când vom fi foarte mulți vaccinați, important este să respectăm restricțiile și să îi încurajăm pe toți să meargă să se vaccineze. Restricțiile diminuează răspândirea virusului, însă singura soluție pentru a depăși pandemia este vaccinarea în masă”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

Articolul precedentKlaus Iohannis: Să nu credem, din greșeală, că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi
Articolul următorCapitala rămâne în zona roşie, cu 4,41 de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori