Iohannis:Restricțiile încetinesc pandemia așa încât personalul medical să-i trateze pe cei cu forme grave

0
675

Președintele Klaus Iohannis a declarat că suntem în continuare în plină pandemie, chiar dacă a venit primăvara, iar restricțiile impuse doar diminuează impactul acesteia, încetinesc răspândirea, astfel încât personalul medical să-i trateze pe cei care fac forme grave.

„Să nu aibă cineva impresia că dacă a venit primăvara, s-a terminat pandemia. Din păcate, nu este așa. Măsurile care au fost impuse, așa-numitele restricții, nu înlătură pandemia, ci doar diminuează impactul, încetinesc răspândirea epidemiei, în așa fel încât eroii noștri din prima linie, personalul medical, să primească o șansă să-i trateze pe cei care fac forme grave. Există o singură cale de ieșire din pandemie, respectiv vaccinarea. Avem tot mai multe tipuri de vaccin la dispoziție și chiar dacă există foarte multe dezbateri și discuții, Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat toate tipurile de vaccin. Ele pot fi folosite, sunt verificate. Sunt sigure și previn apariția unor forme grave ale bolii. De aceea, mă voi implica și în continuare în campania de vaccinare”, a declarat șeful statului.

Declarație de presă a fost susținută de Klaus Iohannis după vizita la centrul mobil de vaccinare din comuna Afumați, județul Ilfov.

Iohannis a spus că astfel de containere precum cel de la centrul din Afumați vor fi folosite în toate locațiile unde este nevoie de vaccinare de acest tip, care se face fără programare.

„Este o nouă etapă a campaniei de vaccinare în care am ajuns, suntem foarte aproape de capacitatea pe care ne-am dorit-o de 100.000 de persoane vaccinate, pe zi. Sunt foarte mulțumimt de cum a decurs campania de vaccinare într-un timp record. Containere vor fi folosite în toate locațiile unde este nevoie de vaccinare de acest tip, se face fără programare, iar oamenii pot veni direct la vaccinare. Vom continua cu campania de vaccinare, se vor deschide noi centre, vom găsi noi modalități prin care să venim noi în întâmpinarea cetățeanului care dorește să se vaccineze”, a mai spus Iohannis.

Articolul precedentUPDATE Incendiu la Spitalului Judeţean Slatina: Pacienți relocați
Articolul următorGCS: Alte 3.006 cazuri noi de persoane infectate cu SARS -CoV- 2, de la ultima raportare