Premierul Cîțu, despre subraportarea numărului cazurilor COVID: Nu există în acest moment nicio dovadă

0
55

Declaraţiile de tipul celor făcute de fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, referitoare la subraportarea numărului cazurilor şi al morţilor de COVID-19 pot să creeze panică în rândul populaţiei, a declarat, luni, premierul Florin Cîţu.

„Nu există în acest moment nicio dovadă şi astfel de declaraţii trebuie foarte bine cântărite când le facem în spaţiul public, pentru că ele pot să creeze panică; este vorba de cetăţeni ai României. Când facem astfel de declaraţii trebuie să fim foarte atenţi şi să avem şi dovezi”, a spus Florin Cîţu, luni seară, la un post de televiziune.

Premierul a menţionat constituirea Comisiei pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID-19, al cărei scop este lămurirea situaţiei privind raportările făcute de spitale şi cele prezentate de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Ad in title

„Am constituit (…) un grup de lucru din membri INSP, STS şamd, oameni care se vor uita, se vor apleca asupra acestei probleme şi vom vedea exact dacă există discrepanţe între cele două platforme. (…) Vom vedea care sunt rezultatele. Dar am constituit acest grup de lucru exact în acest sens, pentru a prezenta publicului situaţia reală, dacă este o diferenţă sau nu”, a precizat premierul.

Premierul Florin Cîţu, ministrul interimar al Sănătăţii, a semnat, luni, Ordinul Ministrului Sănătăţii numărul 526/19.04.2021 privind constituirea Comisiei pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID-19.

Din componenţa comisiei fac parte şapte persoane, reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Institutului Naţional al Sănătăţii, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi un reprezentant al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, a anunţat Ministerul Sănătății.

Articolul precedentMilioane de doze de vaccin anti-COVID Pfizer, achiziționate de Israel
Articolul următorCîțu, despre valul trei al pandemiei în România: A început să scadă fără o carantinare de tip lockdown