Spitalul Colentina, precizări despre raportarea numărului deceselor provocate de COVID-19

0
41

Toate decesele provocate de COVID-19 au fost raportate cu respectarea tuturor reglementărilor legale în vigoare, iar afirmațiile care pun la îndoială acest fapt nu au o bază reală, precizează Spitalul Clinic Colentina, într-un comunicat de presă.

„Având  în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, privind modalitatea de raportare a numărului de decese provocate de COVID-19 și presupuse inadvertențe care ar fi fost constatate recent, considerăm necesar să facem următoarele precizări: Spitalul Clinic Colentina funcționează ca spital suport COVID începând din data de 27.03.2020. Toate decesele înregistrate de atunci și până în prezent, au fost raportate de către unitatea sanitară cu respectarea tuturor reglementărilor legale în vigoare, iar afirmațiile care pun la îndoială acest fapt nu au o bază reală”.

Potrivit unității medicale, din data de 27.03.2020 și până în data de 19.04.2021 (ora 9.00), Spitalul Clinic Colentina a raportat în aplicația informatică Alerte MS un număr de 727 de decese ale unor pacienți COVID-19. Totodată, în aplicația Corona Forms, până la data de 19.04.2021 (ora 14.00), au fost raportate în dinamică, conform metodologiei INSP, un număr de 731 de decese COVID-19, mai informează sursa citată.

Ad in title

„Ambele raportări pot fi verificate și certificate cu ușurință de către autoritățile competente, diferența minimă dintre ele având drept cauză un factor strict obiectiv, respectiv ora diferită la care cele două raportări sunt făcute în cursul zilei”, potrivit sursei citate.

Articolul precedentCâte persoane au fost vaccinate anti-COVID-19, în ultimele 24 de ore. Datele CNCAV
Articolul următorO adolescentă de 16 ani din Maramureș, reacție adversă anafilactică după vaccinul anti-COVID Pfizer