De când ar putea funcționa primele centre de imunizare anti-COVID de tip drive-thru în România

0
53

Primele centre de imunizare anti-COVID de tip drive-thru vor fi funcţionale până la finalul lunii aprilie, a declarat, luni, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiță a precizat că persoanele care se vor vaccina anti-COVID-19 în aceste centre vor primi serul de la compania Pfizer, fără programare.

„Până la finalul lunii aprilie vom avea primele centre în ţară de acest gen şi care vor primi vaccin de la compania Pfizer. Pot să vă spun de Bucureşti, Deva din judeţul Hunedoara şi mai sunt şi alte judeţe care au în plan organizarea acestor centre de tip drive-thru. Fără programare. Am dimensionat la circa 400 de persoane care pot să fie vaccinate în fiecare zi. (…) Persoanele vor veni doar cu mijloacele de transport, fie personale – autoturisme cu capacitate maximă de patru plus unu persoane – sau mijloace de transport în comun, gen taxi şi alte tipuri similare de transport. În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate, preferabil să se prezinte cu chestionarul de triaj completat, se poate descărca din aplicaţie. Dacă nu se prezintă cu el descărcat, se completează în supravegherea medicului, se evaluează criteriile medicale care indică vaccinarea şi se efectuează înscrierea în Registrul electronic de naţional al vaccinărilor”, a explicat președintele CNCAV, la un post de radio.

Ad in title
Articolul precedentFlorin Cîțu va demara anchetă cu privire la centrele de vaccinare închise, dacă se va cere acest lucru
Articolul următorValeriu Gheorghiță, despre schimbarea modalității de programare la vaccinare anti-COVID în centrele rurale