Australia: Primul deces, cauzat de cheaguri de sânge, asociat „cel mai probabil” cu vaccinul AstraZeneca

0
55

Australia a raportat, vineri, primul deces în urma formării de cheaguri de sânge şi care are „cel mai probabil” o legătură cu vaccinul dezvoltat de compania AstraZeneca împotriva maladiei COVID-19, informează Reuters.

Grupul de investigare a siguranţei vaccinurilor (VSIG) din Australia, care a avut o întâlnire vineri seară, a concluzionat că decesul unei femei de 48 de ani din statul New South Wales a avut probabil legătură cu vaccinarea. „În absenţa unei cauze alternative pentru sindromul clinic, VSIG a estimat că o legătura de cauzalitate cu vaccinarea ar trebui asumată în acest stadiu”, a transmis Administraţia pentru produse terapeutice (TGA) într-un comunicat de presă.

Acesta a fost cel de-al treilea caz rar de cheaguri sangvine legate de vaccinurile anti-COVID-19 în Australia, ceilalţi doi pacienţi recuperându-se bine, a adăugat TGA. Femeia de 48 de ani a murit la patru zile după ce a primit vaccinul.

Ad in title

Potrivit TGA, cazul femeii decedate a fost complicat de afecţiuni medicale preexistente, inclusiv diabet, precum şi de unele caracteristici atipice.

Articolul precedentBode:Circulaţia pe timpul nopţii, permisă între orele 22.00 – 5.00, pentru participanţii la slujbele de Paște
Articolul următorCâte persoane au fost imunizate anti-COVID, în ultimele 24 de ore. Datele CNCAV