Cîțu anunță operaționalizarea a câteva zeci de paturi ATI COVID în București

0
603

Premierul Florin Cîțu a declarat că la Spitalul „Matei Balș” vor fi operaționalizate încă 20 de paturi de terapie intensivă pentru pacienții COVID-19, la „Bagdasar-Arseni”, 27 de paturi ATI, iar la „Grigore Alexandrescu” se pot aloca încă 12 paturi.

„Avem o presiune pe sistemul sanitar, pe sistemul de sănătate din România, în special în terapie intensivă. (…). La ‘Matei Balș’ vor operaționaliza încă 20 de paturi de terapie intensivă. Vor trebui să fie transferați șapte medici și 30 de asistenți medicali. Se va înființa un centru de evaluare pacienți cu infecție SARS-CoV-2. La Spitalul Clinic de Urgență ‘Bagdasar-Arseni’, în următoarele două săptămâni, o nouă unitate de primire urgență poate fi funcțională cu 27 de paturi UPU, cu 27 de paturi ATI, iar la ‘Grigore Alexandrescu’ se pot aloca încă 12 paturi ATI copii, în primă fază, zece paturi la cerere”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Florin Cîțu.

Acesta a mai spus că „aș vrea să avem 1.600 de paturi cât mai rapid, a fost o cerere a mea de acum câteva luni. Am văzut problemele cu care se confruntă sistemele de sănătate, am atras atenția și suntem acum în măsură să ajungem la aceste cifre”.

 

Articolul precedentContractele UE pentru vaccinul produs de AstraZeneca ar putea să nu fie reînnoite
Articolul următorCNCAV, despre administrarea rapelului pentru persoanele vaccinate cu prima doză în străinătate