CNCAV: Janssen a anunțat decizia de a întârzia livrarea vaccinului anti-COVID în UE

0
314

Comitetul de siguranță al EMA (PRAC) revizuiește cazurile foarte rare de cheaguri neobișnuite de sânge care au avut loc în Statele Unite în urma utilizării vaccinului împotriva COVID-19 Janssen (Johnson & Johnson), informează Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Autoritățile americane au recomandat, ieri, că utilizarea vaccinului ar trebui să fie întreruptă pe timpul revizuirii a șase cazuri raportate în Statele Unite, unde au fost administrate până acum peste 6,8 milioane de doze ale vaccinului.

“Între timp, Janssen a anunțat decizia lor de a întârzia în mod proactiv livrarea vaccinului în UE, în timp ce investigațiile continuă. Primele livrări erau în curs și au fost recepționate de către statele membre, care au primit recomandarea de a le depozita, până la clarificarea situației”, precizează CNCAV.

EMA accelerează evaluarea în aceast caz, iar o recomandare este așteptată săptămâna viitoare.

“În timp ce revizuirea este în curs de desfășurare, EMA rămâne de părere că beneficiile vaccinului în prevenirea COVID-19 depășesc riscurile efectelor secundare, iar vaccinul rămâne autorizat la nivel european”, mai arată CNCAV.

Articolul precedentPatru spitale din Cluj, dotate cu echipamente de ultimă generaţie, printr-un proiect cu fonduri UE
Articolul următorNoua Zeelandă testează o aplicație pentru depistarea coronavirusului înainte de apariția simptomelor