Franța: Toate persoanele de 55 de ani şi peste această vârstă se pot vaccina anti-COVID, începând de luni

0
97

Vaccinarea anti-COVID-19 este disponibilă, începând de luni, pentru toţi francezii de 55 de ani şi peste această vârstă, a anunţat, duminică, ministrul sănătăţii, Olivier Veran, transmite AFP.

Ministrul a explicat că acest lucru este posibil graţie a două vaccinuri, cel produs de AstraZeneca, „pe care, începând de mâine (luni – n.r.), toţi francezii de peste 55 de ani, fără restricţii, îl vor putea primi”, şi cel produs de Johnson & Johnson, livrat în Franţa începând de luni, propus, „pentru coerenţă şi eficacitate, tuturor celor de peste 55 de ani, fără restricţii”.

Din 19 martie, Franţa rezervă celor cu vârste de peste 55 de ani vaccinul anti-COVID-19 produs de laboratorul anglo-suedez AstraZeneca, după cazuri rare, dar grave de probleme de coagulare observate la pacienţii mai tineri.

Ad in title

Vaccinul fabricat de Janssen-Cilag (grupul Johnson & Johnson) este autorizat în Franţa din 12 martie. Ministrul Veran a indicat că prima livrare va fi de 200.000 de doze. „Extindem vaccinarea”, a spus Veran.

Referindu-se la celelalte două vaccinuri anti-COVID-19 autorizate în Franţa, Veran a amintit „anunţul extinderii campaniei de vaccinare pentru Pfizer şi Moderna la toate persoanele de peste 60 de ani începând din 16 aprilie”.

Veran a anunţat totodată şi o extindere a perioadei scurse între cele două doze de vaccin cu ARN messager de la companiile Pfizer-BioNTech şi Moderna, de la 28 de zile, cât este în prezent, la 42 de zile. „Acest lucru ne va permite să vaccinăm mai rapid, fără să reducem protecţia”, a explicat ministrul.

Articolul precedentStudiu israelian: Varianta sud-africană a coronavirusului poate anula protecţia vaccinului anti-COVID Pfizer
Articolul următorBode: Regulile de protecţie sanitară trebuie respectate în timpul slujbelor religioase din noaptea de Înviere