Cîțu: Imunizarea populaţiei şi respectarea măsurilor de protecţie sanitară, premise pentru a depăşi pandemia

0
688

Premierul Florin Cîţu a afirmat, joi, că stabilizarea situaţiei epidemiologice şi creşterea capacităţii de vaccinare în lunile aprilie şi mai sunt „premise clare şi sigure” pentru a învinge virusul SARS-CoV-2, reamintind că a anunţat „revenirea la normalitate” a României la 1 iunie.

Şeful Guvernului a transmis un mesaj pe pagina de Facebook a Executivului, după întâlnirea cu reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini.

„Fie că vorbim despre investitori cu capital românesc sau străin, mediul privat este partener de încredere în acest efort comun de a depăşi cu bine pandemia, prin imunizarea populaţiei şi respectarea măsurilor de protecţie sanitară. Stabilizarea situaţiei epidemiologice şi creşterea capacităţii de vaccinare în lunile aprilie şi mai sunt premise clare şi sigure că treptat putem să învingem acest virus”, a transmis premierul, pe platforma de socializare.

Florin Cîțu a adăugat că reprezentanţii din domeniul HORECA, investitorii străini care au proiecte de afaceri în România „au venit cu propuneri şi doresc să participe la consultările ce vor avea loc în Comitetul interministerial a cărui sarcină este să pregătească revenirea la normalitate a României începând cu 1 iunie 2021”.

„Este o bornă pe care o aşteptăm cu încredere şi o pregătim cu mare responsabilitate. Este vital să protejăm sănătatea oamenilor, este esenţial să menţinem economia sănătoasă”, a subliniat premierul Cîţu.

Articolul precedentGheorghiță: Medicul de familie va decide dacă pacientul va fi vaccinat cu serul anti-COVID-19 AstraZeneca
Articolul următorCNSU a actualizat lista țărilor cu rsic epidemiologic ridicat