Universitatea Oxford a întrerupt studiul clinic pe copii şi adolescenţi pentru serul anti-COVID AstraZeneca

0
515

Universitatea Oxford a întrerupt studiul clinic derulat în Marea Britanie pe copii şi adolescenţi pentru serul anti-COVID pe care îl dezvoltă împreună cu AstraZeneca, în aşteptarea mai multor informaţii privind rarele cazuri de tromboză apărute la adulţii care au fost imunizaţi cu acest vaccin, informează Reuters.

Studiul pediatric condus de Oxford a început la jumătatea lunii februarie și are ca scop testarea vaccinului la peste 200 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani.

Un purtător de cuvânt al Oxford a declarat, marți, că nu au apărut probleme de siguranță în cadrul procesului în sine, dar îngrijorări mai ample cu privire la problemele rare de coagulare la adulți au declanșat alte evaluări de reglementare în Marea Britanie și Europa pentru a investiga orice potențială legătură cu vaccinul.

Oxford așteaptă mai multe informații de la autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie, înainte de a continua administrarea vaccinului copiilor sau adolescenților în cadrul studiului pediatric, a spus purtătorul de cuvânt.

Anunțul vine la doar câteva ore după ce un oficial al Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) a spus că există clar o legătură a trombozelor și vaccinul AstraZeneca, într-un interviu pentru un  cotidian italian, publicat marți.

Agenţia Europeană a Medicamentului analizează în prezent raportările de cazuri de tromboză la nivelul sinusurilor cerebrale apărute după administrarea vaccinului AstraZeneca şi este aşteptat ca rezultatele să fie anunţate miercuri sau joi.

Articolul precedentUngaria începe relaxarea restricţiilor, după ce un sfert din populaţie a fost vaccinată anti-COVID-19
Articolul următorVicepremier: Luna iunie „ar putea să fie un termen realist” pentru ridicarea mai multor restricții