FNPMF: Medicul de familie nu este anunțat când pacientul își anulează programarea la vaccinarea antiCOVID

0
104

Reprezentanții Federației Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) atenționează că cei mai mulți medici de familie care și-au ajutat pacienții, programându-i, la solicitarea lor, pentru imunizarea împotriva COVID în centrele de vaccinare, observă că o parte dintre ei nu se prezintă la vaccinare sau o refuză după ce ajung în centru.

Totodată, potrivit reprezentanților FNPMF, cel mai adesea medicul de familie nu este informat direct de pacient despre acest lucru, medicul observând întâmplător că programarea figurează „ratat” sau „anulat” în platforma informatică RO Vaccinare.

Și asta în contextul în care „cei mai mulți medici de familie, asistente medicale și registratori din cabinetele de medicină de familie care și-au programat pacienți au făcut un efort incredibil pentru a reuși să realizeze aceste programări, având în vedere că locurile au apărut adesea în platformă după miezul nopții în perioada ianuarie-februarie și s-au epuizat în câteva minute”.

Ad in title

” În plus, contractele pentru plata acestor servicii încă nu au fost încheiate cu cabinetele medicale de către casele de asigurări de sănătate județene și a municipiului București, iar plata nu a fost realizată până în prezent. De asemenea, cabinetul de medicina familiei nu este plătit și pentru programările ratate sau anulate de pacient, precum și pentru nefinalizarea schemei de vaccinare prin neprezentarea și la rapel”.

Articolul precedentGCS: Alte peste 4.100 de cazuri noi de persoane infectate, de la ultima raportare
Articolul următorAlte 511.290 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech ajung luni în România