Șef lucr. dr.Mahler: Un bolnav de COVID are alocat 10 lei pentru cele trei mese pe zi. Suma, insuficientă

0
59

Șef lucr. dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, a declarat că un pacient bolnav de COVID are alocat pentru cele trei mese zilnice 10 lei, în regim comun, suma fiind mult sub nevoia reală a unui bolnav, astfel că trebuie găsite soluții pentru ca spitalele să primescă mai mulți bani pentru hrana pacienților.

„Am văzut în spațiul public diverse discuții despre câți bani sunt alocați pentru alocația de hrană a fiecarui bolnav. Consider că și la noi la Institutul Marius Nasta, costurile celor trei mese zilnice sunt din păcate extrem de reduse conform alocării bugetare( HG 851/2018), adică a banilor pe care noi ca spital îi primim pentru a asigura mâncarea pacienților. Un pacient bolnav de COVID are alocat astăzi pentru cele 3 mese, fix 10 lei/zi regim comun, 15 lei/zi pentru pacientul care are și diabet zaharat sau 16 lei/zi pentru pacientul cu tuberculoză. La Institutul Marius Nasta avem bucătăria proprie, cu personal propriu, o infrastructura pe care am modernizat-o, și măcar astfel din acest punct de vedere putem să ne gospodărim cât mai eficient conform banilor alocați.”, a scris șef lucr. dr. Beatrice Mahler, într-un mesaj pe Facebook.

Managerul a mai scris că „deși la Marius Nasta suntem la limita superioară de calcul a hranei alocate zilnic, DA, din păcate alocația pentru hrana zilnică, din perspectiva mea este insuficientă, mult sub nevoia reală a unui pacient bolnav de COVID și nu numai! Trebuiesc găsite soluții astfel ca spitalele să primescă mai mulți bani pentru hrana pacienților, iar noi în spitale tot timpul să avem în vedere că atât calitatea, cât și cantitatea să fie în acord nevoia pacientului”.

Ad in title
Articolul precedentManagerul Institutului „Nasta”: Nu trebuie să fim catalogați nici eroi, nici criminali
Articolul următorCNSU: Stocurile de urgență medicală necesare în procesul de vaccinare, majorate