Gheorghiţă: Zilnic, sunt până la 50.000 de persoane noi care intră în lista de aşteptare pentru vaccinare

0
706

În fiecare zi, până la 50.000 de persoane se înscriu pe lista de aşteptare pentru imunizarea împotriva noului coronavirus, iar în perioada următoare se așteaptă ca numărul acestora să ajungă la aproximativ 100.000,  zilnic, a declarat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă. Totodată, din data de 10 aprilie pe platformă va fi afişat şi timpul de aşteptare.

”Avem o listă de aşteptare pe toate cele trei tipuri de vaccinuri de circa 145.000 de persoane. Este clar o nevoie mai mare de a deschide noi centre de vaccinare, lucru care se va  şi întâmpla în perioada zilelor următoare. Vom deschide la nivel naţional toate centrele prevăzute pentru vaccinul de la AstraZeneca, iar în decursul lunii aprilie, pe 13 şi ulterior pe 20 vom deschide toate centrele la nivel naţional, pentru vaccinul de la Pfizer, aşa încât la finalul lunii aprilie vom vaccina în toate centrele  de vaccinare pregătire la debutul campaniei de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, joi seară, la un post de televiziune.

Gheorghiţă a adăugat că ritmul de vaccinare va creşte în perioada următoare.

”Ar trebui să ajungem lejer la peste 100.000 de persoane pe zi doar în centrele  în care se vaccinează în acest moment, la care, sigur se vor adăuga alte trei modalităţi de vaccinare importante şi anume vaccinarea prin cabinetele de medicină de familie, vaccinarea cu centre mobile şi vaccinarea  în centrele care vor fi amenajate de către marii operatori economici care şi-au arătat această disponibilitate”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a mai declarat că timpul de aşteptare pe listă va scădea, iar din 10 aprilie fiecare peroană va şti cât are de aşteptat până la momentul imunizării.

”Va scădea timpul de aşteptare pe listă. Zilnic sunt circa 40.000 – 50.000 de  persoane noi care intră în lista de aşteptare şi, în acelai timp, un număr important de persoane se şi vaccinează. Din 10 aprilie ar trebui să fie disponibilă afişarea timpului de aşteptare, care este o perioadă estimativă. Contează foarte mult ritmul de vaccinare şi o estimare, chiar şi grosieră, este important ca omul să ştie că în următoarele 2-3 săptămâni să fie notificat să se vaccineze. Chiar dacă în unele cazuri este un timp de aşteptare mai mare, este important ca omul să ştie dacă rămâne pe acel centru sau merge la altul”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă.

Articolul precedentGheorghiță despre serul AstraZeneca: Este un vaccin sigur ale cărui beneficii depăşesc riscurile vaccinării
Articolul următorCând ar putea începe vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârste între 12 și 15, în România