Câte cazuri de infectare cu variante de SARS-CoV-2 au fost confirmate, în România, până la 28 martie

0
18

Până la data de 28 martie, au fost confirmate 562 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2, care determină îngrijorare, dintre care 557, cu varianta britanică (B.1.1.7), trei cazuri cu varianta sud-africană (B.1.351) şi două cazuri cu varianta braziliană (P.1), informează Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

„Cazul nou confirmat cu varianta sud-africană (B.1.351), un bărbat de 51 de ani, provine dintr-un focar familial cu trei cazuri de COVID-19 din municipiul Bucureşti, din care două confirmate cu această variantă. Este cazul index al focarului, având istoric de călătorie doar în ţară. Locul expunerii nu poate fi precizat”, informează INSP.

Conform sursei citate, până la data de 28 martie, rata de confirmare cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC) a fost de 53,5%.

Până la data de 28 martie au fost raportate la INSP – CNSCBT un număr de 1.050 de secvenţieri.

17 dintre cei 557 de români infectați cu tulpina britanică au decedat

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), 17 decese au fost înregistrate în România la persoane infectate cu tulpina britanică a coronavirusului.

Conform CNSCBT, câte trei decese au fost înregistrate în Suceava și București, două în Timiș și câte unul în Bihor, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Articolul precedentProducătorii şi proprietarii de restaurante şi fast food-uri, obligaţi să reducă acizii graşi din alimente
Articolul următorPeste 40% din cazurile de COVID-19, înregistrate în București și alte patru județe, săptămâna trecută