Când ar putea începe vaccinarea anti-COVID-19 a adolescenţilor între 12 şi 15 ani, în Israel

0
14
6328009 09.09.2020 A prepares to administer the Russian coronavirus vaccine developed by the Gamaleya Scientific Research Institute of Epidemiology and Microbiology to a volunteer during the third phase of the post-registration clinical trials at a clinic, in Moscow, Russia. On August 11, Russia became the first country in the world to register a vaccine against COVID-19. Vladimir Pesnya / Sputnik

După ce laboratoarele Pfizer şi BioNTech au anunţat că vaccinul lor împotriva COVID-19 este 100% eficient și în cazul adolescenţilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, Israelul anunță că ar putea începe imunizarea împotriva coronavirusului la acest segment de vârstă în luna mai, au declarat, joi, oficiali din domeniul sănătăţii,  relatează AFP.

Vaccinul Pfizer/BioNTech, bazat pe tehnologia inovatoare ARN messenger, a fost primul vaccin anti-COVID19 aprobat în Occident la sfârşitul anului 2020. Utilizarea sa a fost aprobată în Israel şi în alte ţări pentru persoanele cu vârsta de 16 ani şi peste.

Un studiu, realizat în condiţii reale pe 1,2 milioane de persoane în Israel, unde mai mult de jumătate din populaţia de 9,2 milioane de locuitori a primit două doze de vaccin Pfizer/BioNTech, a arătat că acesta este eficient în proporţie de 94%.

Miercuri, cele două laboratoare au adăugat că studiile clinice efectuate pe 2.260 de adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani în Statele Unite au „demonstrat o eficacitate de 100% şi un răspuns robust de anticorpi”, în speranţa de a demara vaccinările la acest grup de vârstă înainte de începerea următorului an şcolar.

„Aşteptăm aprobarea Agenţiei pentru Medicamente din SUA (FDA)”, a declarat, joi, Nachman Ash, coordonatorul israelian al luptei împotriva coronavirusului, la postul de radio public Kan.

„Acest lucru va fi discutat apoi aici de echipa noastră de vaccinare, (…) şi va mai dura câteva săptămâni, între o lună şi două luni”, a mai spus oficialul israelian.

Copiii sunt mai puţin expuşi la forme grave ale bolii şi cei mai tineri (sub 10 ani) transmit boala într-o măsură mai mică. Prin urmare, vaccinarea lor nu a fost o prioritate până acum.

Cu toate acestea, „există o creştere a numărului de copii spitalizaţi”, unii „fără simptome, care suferă complicaţii, până la punctul în care se prăbuşesc”, a declarat, joi, directorul Ministerului israelian al Sănătăţii, Hezi Levy, pentru postul de radio al armatei. El a estimat că vaccinarea copiilor între 12 şi 15 ani ar putea începe în luna mai.

Israelul a înregistrat 6.214 de decese asociate COVID-19 dintr-un total de 833.281 de îmbolnăviri.

Articolul precedentFondurile pentru relansarea Institutului ”Cantacuzino”, din cele două procente alocate anual Apărării
Articolul următor432.000 doze de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca sosesc vineri în țară