CDC, despre transmiterea noului coronavirus de către persoanele vaccinate

0
526
romani vaccinati

Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite, a afirmat că ultimele date arată că persoanele vaccinate antiCOVID, cu ambele doze, nu se îmbolnăvesc și nici nu poartă virusul SARS-CoV-2.

„Datele noastre sugerează în prezent că persoanele vaccinate nu poartă virusul, nu se îmbolnăvesc, iar asta nu doar în testele clinice, ci și în datele din lumea reală”, a declarat Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite în cadrul unui interviu acordat televiziunii MSNBC.

Directorul CDC a facut referire la un studiu la care au participat aproape 4.000 de angajați sanitari din linia întâi care s-au testat săptămânal să vadă dacă sunt infectați cu COVID-19. Cercetarea a avut loc în perioada decembrie 2020 – martie 2021, iar datele au relevat doar trei cazuri de infectare cu COVID-19 între cei care au fost vaccinați cu ambele doze de vaccin. De partea cealaltă, 161 dintre participanții la studiu, care nu au fost imunizați, s-au infectat cu COVID-19.

CDC a spus că, pe baza acestor rezultate, vaccinurile împotriva Covid-19, Pfizer și Moderna, sunt aproximativ 90% eficiente în prevenirea infecțiilor cu COVID-19, ceea ce înseamnă ca persoanele vaccinate sunt protejate și îi protejează, la rândul lor, pe cei din jur.

Articolul precedentVoiculescu: Miercuri a fost identificat virusul SARS-CoV-2 cu tulpina sud-africană la Spitalul „Matei Balş”
Articolul următorMinistrul Sănătăţii, despre când va începe vaccinarea antiCOVID a copiilor cu vârsta între 12 și 15 ani